Gallery description : little penguin

Little Penguin is a bird that usually lives in rocky antarctic islands. It has a feathers skin type. The preferred food type is carnivore. These birds usually live 10 - 20 years. The average weight of the little penguin is 1kg - 3kg (2.2lbs - 6.6lbs).

Facts about little penguins
NameLittle Penguin
HabitatRocky antarctic islands
Life Span10 - 20 years
Average Litter Size2
TypeBird
DietCarnivore
Skin TypeFeathers
Conservation StatusLeast concern
Size (H)35cm - 50cm (14in - 20in)
ClassAves
Scientific NameEudyptula minor
GenusEudyptula
FamilySpheniscidae
PredatorsLeopard seal, killer whale, sharks
Distinctive FeaturesSmall body size with blue/grey feathers
PhylumChordata
LifestyleColony
Main PreyKrill, fish, shrimp
OrderSphenisciformes
Weight1kg - 3kg (2.2lbs - 6.6lbs)
KingdomAnimalia
ColourBlack, white, grey, blue,
Image Details
Description Little penguin. Description Little Blue Penguin (Eudyptula minor) released on a beach ...
Width 1188 pixels
Heigh 834 pixels
File type JPG
Download this image
You may also like